Holmlia er første dysleksivennlige skole i Oslo

Holmlia Skole mottar pris

Feiringen av Holmlia Skole som første dysleksivennlige skole ble gjennomført med seremoni i samlingssalen hvor ordfører Marianne Borgen og representanter fra Dysleksi Norge var tilstede. Elevrådsleder Ayesha Akram i 10B og Mia Børsum i 8D holdt to inspirerende taler. Seremonien ble avsluttet med et flott dikt skrevet og fremført av Emma Kleivtun 8C.

Fra venstre: Generalsekretær i Dysleksi Norge Caroline Solem, Ayesha Akram 10B, ordfører Marianne Borgen, Amanda Anvar 10B, styreleder i Dysleksi Norge Knut Rinden.

Godkjenning

For å bli godkjent som dysleksivennlig, må skolen sende inn en søknad og dokumentere hvordan den jobber for å oppnå en 10-punkts kriterieliste utarbeidet av Dysleksi Norge. Noe av det Holmlia tilrettelegger med for dysleksielever er:

• Lydbok på iPad
  • Skriveapp på iPad
  • Talesyntese på iPad
  • Mulighet for muntlige prøver og innleveringer
  • Mulighet for utvidet tid på prøver/tentamen
  • Tilpasset undervisning i klasserommet

Lær mer

For mer informasjon, se dysleksinorge.no.

Se også nrk sin sak om Holmlia Skole og dysleksisertifiseringen her eller i videovinduet under: